Click here to register. Reserve Your Space Today: Only 50 spaces available per day.

Click here to see the symposium agenda

Click here for information on the panelists

Symposium Agenda – Day 1
Thursday, July 6

2:00 PM            Registration

2:30 PM            Welcome & Logistics – Dr. Addell Austin Anderson, Humanities Faculty, Wayne County Community College

2:45 PM           Topic: Introduction to Digital Storytelling and Other Educational Media Techniques
                        Presenter: Dr. Addell Austin Anderson

3:30 PM           Symposium’s Kickoff Conversation
                        Topic 1: The Emergence of Motown & Black Entrepreneurship
                        Topic 2: What is the Motown Sound?
                        Presenter – Dr. Andy Flory, Assistant Professor, Department of Music, Carleton College
                        NOTE: 2-hour block includes one 15-minute break

5:30 PM           Dinner (Self-served to be eaten during the next presentation)

5:45 PM           Legacy Interview with famed Motown musician and Funk Brother Paul Riser

6:45 PM           Topic: Motown Acts & Music, An Overview of its Greatest Performers and Hits:1958 to 1972
                         Presenter: Dr. Kenneth Prouty, Associate Professor of Musicology and Jazz Studies, Michigan State Univ.
                         NOTE: 2-hour block includes one 15-minute break

8:45 PM           Evaluation – Participants will be asked to complete a one-page assessment form of Thursday’s session

9:00 PM           End of Day 1

Symposium Agenda – Day 2
Friday, July 7

8:30 AM            Registration

9:00 AM            Day 2 Overview & Logistics – Dr. Addell Austin Anderson

9:10 AM            Small Group Discussions
Objective: In small groups, conference participants share learning and reflections from Day 1. Session also
assists in informing new attendees of the prior day’s experience.

9:30 AM           Small Group Report Outs
Each group shares a summary of their discussion.

9:45 AM           Topics: Motown ‘67
Presenter – Gary Anderson, Artistic Director, Plowshares Theatre Company
Note: 2-hour block includes one 15-minute break

11:45 AM          Lunch

12:15 PM          Legacy Interview with Allen Rawls, Motown Museum Trustee & Patricia Coleman-Burns, former  Motown Record Administrative staff member

1:15 PM            Topic: The Legacy of Motown
                          Presenter: Dr. Andy Flory
                         Note: 2-hour block includes one 15-minute break

3:15 PM            Small Group Discussions
Objective: In small groups, attendees reflect on their learning based on questions provided at each table. The
intent of this activity is to provide learners with an opportunity to synthesize and assess their learning.

3:35 PM            Small Group Report Outs
Each group shares a summary of their discussion.
Objective: Provides symposium hosts with one method of assessment of group learning.

3:50 PM            Evaluations
Participants complete single page evaluation of the Friday’s session.

4:00 PM            End of Day 2

Symposium Agenda – Day 3
Saturday, July 8

9:00 AM            Registration

9:30 AM            Day 3 Overview & Logistics – Dr. Addell Austin Anderson
Anderson provides a review of Digital Storytelling and Other Educational Media Techniques; Divides
participants into small groups. Objective: Learn digital storytelling techniques to enhance teaching.

9:45 AM           Small Group Work
                        In small groups, participates create digital storytelling products to apply learning from either Day 1 or 2 or both.
Note: 2-hour block includes one 15-minute break
                        Objectives:
1. Utilize critical thinking skills to synthesize prior symposium learning to create educational media products.
2. Learn about the application of digital storytelling techniques through the creation of media products for use in
the classroom, as well as sharing with other educators and the general public.
3. Increases intercultural competency and knowledge of African American culture and heritage.

12:00 PM        Lunch

12:30 PM        Small Group Work (continued)
Note: 2-hour block includes one 15-minute break

2:30 PM          Small Group Work Reports
                       Each group reports on progress and discuss how to complete products, if necessary. Identify process for
transferring products to symposium hosts for sharing.

2:50 PM          Evaluations
                       Participants complete single page evaluation of the Saturday’s session.

3:00 PM          End of Day 3

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Dismiss

Pin It on Pinterest

Share This